Aπό κανονική «ανάκριση» περνούν οι υποψήφιοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής (υποψήφιος πρόεδρος) και Λάμπης Ταγματάρχης (υποψήφιος διευθύνων σύμβουλος). Η (και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι απολύτως αρνητική με την τοποθέτηση Ταγματάρχη, υπέβαλε το ερώτημα «τι κάνατε μετά το ¨μαύρο¨στην ΕΡΤ και έως σήμερα για να ξανανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση;«, συναρτώντας ουσιαστικά τη θέση της με τη στάση τους απέναντι στο «μαύρο» και όχι και με την επαγγελματική τους επάρκεια.
Ο κ. Τσακνής είπε ότι την ημέρα του «λουκέτου» διέκοψε συναυλία του και έκτοτε βρισκόταν στο ραδιομέγαρο ως ένδειξη συμπεράστασης.
Ο κ. Ταγματάρχης είπε πως «ήμουν εκεί με τους χιλιάδες εργαζόμενους στα πηγαδάκια του ραδιομεγάρου. Δεν το θεωρώ όμως τίτλο τιμής. Αυτό που έκανα ήταν μέσα από τη δημοσιογραφική μου δουλειά να υπερασπίζομαι τη θέση ότι αυτό ήταν ένα «φασιστικό μαύρο»».
Πολύ επιθετική ήταν η βουλευτής του Σύριζα Ραχήλ Μακρή, η οποία επικαλέστηκε άρθρο του
Λάμπη Ταγματάρχη, στο οποίο -όπως υποστήριξε- επέρριπτε ευθύνες και στους συνδικαλιστές της ΕΡΤ. «Λέγατε ότι φταίνε για το ¨μαύρο¨ και οι απεργίες των συνδικαλιστών», του είπε, για να απαντήσει εκείνος ότι έριχνε τις ευθύνες στην τότε πολιτική ηγεσία. Στις επίμονες ερωτήσεις, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι οι συνδικαλιστές ορισμένες φορές ξεπέρασαν τα όρια.
Η βουλευτής τον ρώτησε, επίσης, αν έχει ποινικές εκκρεμότητες για την υπόθεση δικαιωμάτων των αγώνων Champions League. Ο ίδιος, απαντώντας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ποινική εκκρεμότητα και σημείωσε πως επί δικής του θητείας η ΕΡΤ έκλεισε καλύτερο «πακέτο» από από αυτό της προηγούμενης διοίκησης και με λιγότερα χρήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αμφισβήτησε και τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τα 70 εκατ ευρώ πλεόνασμα που άφησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ο κ. Ταγματάρχης στην προηγούμενη θητεία του.
«Μελετώντας τα επίσημα στοιχεία, είδα ότι το 2012 δεν αναρτήθηκαν ισολογισμοί. Το 2011 υπήρξε πλεόνασμα που βασίστηκε στις μειώσεις μισθών και προσωπικού. Με αυτά τα στοιχεία καμία πολυεθνική δεν θα σας κρατούσε. Επομένως, η δέσμευση του πρωθυπουργού για αξιοκρατική διοίκηση δεν διασφαλίζεται. Γι” αυτό και εισηγούμαι αρνητικά, προκειμένου να προστατεύσω την κυβέρνηση, τους εργαζομένους και την κοινωνία».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Πετράκος, επίσης βουλευτής του Σύριζα που διαφωνεί με την τοποθέτηση Ταγματάρχη, ζήτησε και αντικαταστάθηκε από την Επιτροπή.
πηγή: stithoskopio