Προσοχή αυτό το άρθρο μπορεί να κλονίσει τη θεωρία σας για την πίστη
Οι New York Times παρουσίασαν μία μελέτη από το πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας για να αποδείξουν ότι μερικοί άνθρωποι τείνουν περισσότερο στην απιστία από μερικούς άλλους. Φαίνεται το γονίδιο υποδοχέα της βαζοπρεσίνης, μία ορμόνη που επηρεάζει την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και τη σεξουαλική σχέση στα ζώα, είναι υπεύθυνο και για την επιθυμία του ανθρώπου να θέλει να απομακρυνθεί από την άνεση της μονογαμικής σχέσης.
Η μελέτη, όπως αναφέρει το quartz, έγινε σε 7.400 δίδυμους Φινλανδούς οι οποίοι όλοι είχαν σχέση τουλάχιστον για ένα χρόνο και ανακάλυψαν μία σημαντική σχέση ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές εκδοχές του γονιδίου της βαζοπρεσίνης στις γυναίκες. Οι Times σημειώνουν ότι το 9,8% των ανδρών και το 6,4% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές και με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια του ενός χρόνου και το 40% της σεξουαλικής συμπεριφοράς των γυναικών αποδόθηκε στα γονίδια.
Αν και αυτή η μελέτη που έγινε είναι η καλύτερη και η μεγαλύτερη μέχρι τώρα δεν έγινε κατανοητό γιατί δεν είχε σχέση το γονίδιο της βαζοπρεσίνης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς του άντρα. Ομως οι πολλοί σεξουαλικοί σύντροφοι στις γυναίκες δεν είναι αυτοί που επηρεάζουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιδί. Τί είναι τότε αυτό που ωθεί τις γυναίκες στην απιστία;
Είναι πιθανό, και για τα δύο φύλα, οι βιολογικές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την απιστία ή την αρμονία μεταξύ των ζευγαριών να βρεθούν στα γονίδια της ωκυτοκίνης και της βαζοπρεσίνης.
Μία άλλη μελέτη που έγινε στη Σουηδία διαπίστωσε ότι υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ μιας παραλλαγής της ωκυτοκίνης και της έλλειψης αγάπης προς το σύντροφο, καθώς και ένας συσχετισμός μεταξύ μιας παραλλαγής του υποδοχέα της βαζοπρεσίνης και της χαμηλής ποιότητας γάμου σε ένα ζευγάρι.
πηγή: alfavita.gr